Boeken over Gods Werkhof

Het gaat door! Inspiratie en spiritualiteit in voormalig slotklooster Gods Werkhof

Een prachtig boek over wat het voormalig klooster en huidig conferentiecentrum in de achterliggende decennia voor geheel verschillende mensen betekend heeft. U leest in dit boek hoe de geïnterviewden vertellen over o.a. roeping, verbondenheid, schoonheid, inspiratie en spiritualiteit, openheid en lichtheid. Ook leest u over de bijzondere aspecten van dit gebouw en het historisch meubilair dat door een van de zusters destijds werd ontworpen. Het boek is echter uitverkocht.

 Afbeelding invoegen

Het werk van zuster Theofoor in de voormalige priorij Gods Werkhof

Het boek Het werk van zuster Theofoor in de voormalige priorij Gods Werkhof is een beknopte biografie van het leven van Theofoor. Met foto’s en beschrijvingen van het nog aanwezige werk maakt u kennis met deze veelzijdige kunstenares, die ook is opgenomen in het boek 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Het is een herziene uitgave, de eerste uitgave dateert van december 2016. Zuster Theofoor, in 1906 geboren als Anna Maria Elisabeth van Zeijst, had al voor zij intrad bij de monialen Augustinessen, een goede reputatie opgebouwd als veelzijdig vormgeefster van katholiek Nederland en staat opgenomen in het naslagwerk 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Zij woonde en werkte vanaf 1960 in de voormalige priorij Gods Werkhof in Werkhoven. U kunt dit boek tijdens kantooruren inzien en afhalen bij de receptie van Conferentiecentrum Samaya, Hollendewagenweg 20 in Werkhoven, telefoon 0343-552332.

De prijs is € 17,50. U kunt ook een email sturen naar welkom@godswerkhof.nl met uw naam, adres en het aantal boeken dat u wilt ontvangen (exclusief portokosten).

Afbeelding invoegen
 
Monialen Augustinessen te Werkhoven
 
Het boek Monialen Augustinessen te Werkhoven beschrijft de ontwikkeling van de contemplatieve kloosterorde van de zusters Augustinessen, die in 1946 te Maarssen begon. Aanvankelijk een orde die naar binnen was gekeerd maar gaandeweg, al vanaf jaren '60 van de 20e eeuw, uitdrukkelijk de relaties met de samenleving zocht. Dit liep onder meer uit in de oprichting van de Werkhofgemeenschap. Diverse auteurs werpen hun licht op die ontwikkeling en ook enkele zusters zijn geïnterviewd.
Het boek is niet meer in de reguliere boekhandel verkrijgbaar.  
 
Afbeelding invoegen
 
Tuinieren in Gods Werkhof
 
Dit boek uit 2012 kwam tot stand ter gelegenheid van 80ste verjaardag van Anton Zandbelt, die jarenlang werkzaamheden als tuinman van het voormalig klooster (nu Samaya) heeft verricht.
Het boek is niet meer in de reguliere boekhandel verkrijgbaar.