Rondleidingen

Algemeen
 
Het programma begint om 14.00 uur. Vanaf 13.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. U hoeft zich niet vooraf aan te melden maar wij verzoeken u wel dringend op tijd aanwezig te zijn.
 
De toegangsprijs is € 6,00 p.p, inclusief een kopje koffie vooraf. De opbrengst is geheel bestemd voor de Mantelzorgdagen van stichting Gods Werkhof.
 
Hoe gaat een rondleiding in zijn werk?
Voordat wij u daadwerkelijk rondleiden, vertellen wij u aan de hand van oude foto's en plattegronden iets over de geschiedenis van het klooster respectievelijk van de bijzondere tuin. Beide zijn in 1960 gebouwd/aangelegd toen alleen de zusters er mochten komen. We vertellen u over de geschiedenis tot en met de huidige situatie en het huidige gebruik ervan.
Daarna leiden wij u rond waarbij we op diverse plekken stilstaan om nog wat meer te vertellen en te laten zien. Het geheel duurt ongeveer anderhalf uur. Bij de rondleiding door de kloostertuin raden wij u bij nat weer daar met uw schoeisel en kleding rekening mee te houden.
Na afloop is er gelegenheid om tegen betaling een kopje koffie of thee of een glas sap te drinken. Ook zijn flessen sap uit eigen tuin, het jubileumboek over Samaya of ansichtkaarten te koop.
 
Voor meer informatie en afspraken kunt u bellen met de receptie van conferentiecentrum Samaya, telefoon 0343-552332 of een mail sturen naar welkom@godswerkhof.nl .
 
 
Rondleiding door het voormalig klooster
 
Deze zal op zondag 4 november 2018 plaatsvinden. Aanvang 13.30 uur.
 
 
Rondleiding door de voormalige kloostertuin
Hiervoor zijn nog geen data vastgesteld in 2018.
 
 
Rondleiding op verzoek
 
Op afspraak kunnen wij voor uw vereniging, familie of organisatie een rondleiding verzorgen door het gebouw of door de tuin op een nader af te spreken datum en tijd. 
 
Wij ontvangen u dan in een van onze zalen met koffie en thee. Iemand, die nauw bij het klooster betrokken is, vertelt in ongeveer drie kwartier aan de hand van historische foto's over de rijke geschiedenis van dit laatst gebouwde slotklooster. Daarna nemen we u mee voor een rondleiding door het gebouw of de tuin waardoor u kunt zien en ervaren hoe het toen geweest moet zijn. Wij laten u ook zien dat het klooster en de tuin met respect voor de historie een nieuw gebruik heeft gekregen. Terug in de zaal staat u nog een drankje klaar en heeft u de gelegenheid om een ansichtkaart, boek of fles sap te kopen.
 
De prijs voor een rondleiding op afspraak bedraagt € 8,00 per persoon, inclusief koffie en thee, met een minimum van € 80,00.
De maximale groepsgrootte is 45 personen.
Een lunch of diner, voorafgaand of aansluitend aan de rondleiding, behoort tot de mogelijkheden.
 
Fotoalbum en interviews
  Wilt u een indruk krijgen van een rondleiding door de tuin kijk dan in ons Fotoalbum of beluister een interview met Josephine Boevé, die als religieuze in Gods Werkhof woonde van 1960 tot 1974. Dit radio-interview werd op 19 september 2013 uitgezonden door RTV-Utrecht.
  130919 RTV Josephine 1.mp3
  130919 RTV Josephine 2.mp3
   
   
  Op de hoogte blijven?
   
   
  Stuur ons een email naar welkom@godswerkhof.nl als u op de hoogte wilt blijven van volgende rondleidingen of houd onze website in de gaten.